Кошик
1082 відгуків
Вайбер +380957421968 Телеграм +380671677002
+380 (67) 167-70-02
+380 (95) 742-19-68
Кошик

Кухонні термометри, харчові термометри, кулінарні градусники

Кухонний термометр — одна з тих речей, яку потрібно купити насамперед під час обладнання кухні. На перший погляд здається, що застосовувати його особливо ніде і потрібен він лише новачкам або невпевненим у собі кухарям, але це зовсім не так. Під час приготування деяких страв термометр може допомогти вам довести їх до потрібного ступеня готовності та подати саме в тому вигляді, якому задумували. Наприклад, під час приготування стейків ви можете точно контролювати ступінь просмаження, впритулши термометр до м'яса, а готова карамель — без термометра взагалі не обійтися.

Але стейки та карамель це далеко не єдині місця застосування для термометра: курка, свинина, баранина, риба тощо. Для правильного приготування все це вимагає температурного контролю та розуміння процесів, які відбуваються всередині продукту. Термометр здатний не тільки збільшити ваші кулінарні навички, адже завдяки точнішому визначенню ступеня готовності ви нарешті перестанете подавати на стіл пересушені шматки м'яса, що не жують, але й навіть врятувати комусь життя.

Якщо в готуванні ви не перестрахувальник і вищесказане про пересушене м'ясо не про вас, то ви маєте знати таке: визначити безпечну для вживання температуру, певного продукту, на око або за часом практично неможливо.

Прозорий сік витікає з м'яса, його відчуття, точне дотримання тимчасових рамок — це всього лише методи для приблизного визначення готовності. Хочете ще більше заплутатися? Чи знаєте ви, що в деяких випадках і продуктах білий колір м'яса не означає, що воно готове й безпечне на 100%, точно так само, як і рожевий — що воно не готове?

Вдумайтеся, професійні шеф-кухаря, які провели на роботі по 10 і більше років використовують термометри під час готування, хоча більшість з них здатна визначити готовність закритими очима просто понюхувавши (це перебільшення, звісно). Вони використовують їх не тому, що не впевнені у своїх здібностях, а тому що їм важлива точність і повний контроль.

А для нас із вами, аматорів, ці точність і контроль ще важливіші. Аналіз вимірювань допомагає не тільки правильно приготувати будь-що, він допомагає краще орієнтуватися на кухні. Вимірюючи температуру та аналізуючи отримані результати до вас поступово буде приносити розуміння залежностей між температурою, потужністю вогню, часом готування, товщиною шматка м'яса та іншими чинниками. А розуміння цих залежностей і правильне регулювання деяких із них дасть змогу вам готувати краще, швидше та смачніше.

в виде галереив виде списка
Можливо Вас також зацікавить: Серветки та губки для прибирання

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner